Več novosti

Književna dela do 8 let

Sračja glasba

Založnik o knjigi

Predstavljamo vam prvi sračji orkester na svetu. Ja, čisto prav ste slišali … z glasbo, ki nastaja pri sračkanju. Napnite ušesa, zatisnite si nos in prisluhnite. Ne drznite se smejati. Vabimo vas, da zgrabite svojo kahlico in se pridružite zabavi!

 


Več novosti

Književna dela 9 do 12 let

Bolšje zgodbe

Založnik o knjigi

Ste kdaj pomislili, kaj bi se zgodilo s človeštvom, če bi prišlo do likalniške kuge, ki bi sprožila izumrtje vseh likalnikov? Ali če bi v trenutku izginile vse knjige in bi se pisatelji le še sprehajali po gozdu, knjižničarji pa bi dan za dnem na tržnici kupovali solato? Je popolni izum mame res kor nalašč za njene otroke, pa čeprav jih obdaruje pred umazanijo in buškami? Literarni veter avtorjeve neizmerne domišljije nas odnese v smešen in skrivnosten svet, ki je obrnjen na glavo.


Več novosti

Književna dela nad 13 let

13

Zbirka enajstih nežnih zgodb najstnikov pred vstopom v svet odraslosti, ko se nam svet približa v najintenzivnejših barvah in ga doživljamo z najširšo paleto čustev.

Poglej in rezerviraj v katalogu COBISS+


Več novosti

Poučna dela

Zgodovina mode

Založnik o knjigi

Se zanimate za modo? Ali veste, katera oblačila sodijo skupaj in katera se tepejo? Sledite najnovejšim modnim smernicam? Potem ste najbrž opazili, da se ljudje zanimajo za modo odkar svet stoji, in da se je veliko od tega, kar je v modi danes, nosilo že kdaj prej. Poglejmo si, kako so naši predniki iznašli šivanko in šivalni stroj ter – še pomembneje – kako so se ju naučili uporabljati.

Ta bogato ilustriran vodnik vas bo seznanil z razvojem mode od prazgodovinskih časov do danes.


Več novosti

Poučna dela do 8 let

Jezen sem!

Založnik o knjigi

Gašper očetu pomaga ohraniti mirno kri, ko zamuje v službo, ublaži sestrin napad trme in pomiri jeznega prijatelja. Ko pa je čas, da Gašper ugasne računalniško igrico, je on na vrsti, da je jezen. Kako se bo spopadel s svojo jezo?


, Gregorčičeva ulica 1, 4000 Kranj, SI Slovenija, tel.: 04 201-35-50, fax.: 04 201-35-60, mkk@kr.sik.si / Splošni pogoji uporabe spletne strani / O strani