O meni

HOOV, ŽIVIJO!

»Kako moder?«, se sprašujete, »saj si vendar zelen kot trava, od repa do glave!«.

Že, že, ampak naj vas ne zavede barva mojega kožuščka, jaz govorim o MODROSTI. Modrost je tak poseben dar, ki ga pridobiš v letih svojega življenja z učenjem, poslušanjem, opazovanjem in vztrajnostjo, ne pa, da se kar čez noč pobarvaš v modro.

»In kako postaneš moder?« slišim vaše vprašanje. Napnite oči in ušesa!

Po uspešno opravljeni osnovni pasji šoli, sem se v želji po znanju nekaj časa  klatil po svetu in na koncu me je pot zanesla v knjižnico v Kranju. Tam me je čakala na policah dolga kača knjig, časopisov in revij. Začel sem s slikanicami za majhne otroke in končal s tistimi težkimi romani za odrasle. Tu sem se naučil uporabljati tudi računalnike, osebne in tablične, obiskoval sem pravljične urice, ustvarjalne delavnice in druge prireditve. Tako sem izvedel veliko novega o skupnem življenju psov in ljudi in našem velikem prijateljstvu.

Vse to znanje mi ne bi čisto nič koristilo, če ga ne bi začel uporabljati in ga posredovati drugim, tudi vam. Tako so se vsi v Mestni knjižnici Kranj začeli obračati name, češ, vprašajmo našega zelenega psa, on je najbolj moder. Tako sem dobil svojo prvo službo, pomembno, plemenito in častno, še več, nova knjižnica je postala moj stalni dom.

Vas bistre in vedoželjne glavice zato vabim s seboj na potovanje, tu je moja taca, gremo v daljne kraje knjig, domišljije, znanja, kvizov, ugank, spretnosti in seveda MODROSTI.